HBO, Netflix i Amazon će slati mailove upozorenja korisnicima koji budu preuzimali serije sa torrenta | Ekonomist

HBO, Netflix i Amazon će slati mailove upozorenja korisnicima koji budu preuzimali serije sa torrenta

Korisnici interneta koji filmove i serije kao što su Game of Thrones, Breaking bad, House of Cards i druge preuzimaju putem torrenta uskoro bi mogli početi da dobijaju obavještenja da je to što rade neprimjereno i kažnjivo.

Kompanije HBO, Netflix, Amazon i drugi televizijski filmski ili online servisi, udruženi sa autorima serijskog i TV sadržaja, pokrenuli su postupak edukacije, ali i upozoravanja korisnika u Evropi na kršenje autorskih i svih drugih prava ilegalnim preuzimanjem sadržaja zaštićenih po zakonima o intelektualnom vlasništvu, navodi britanski Metro.

Osnovna zamisao zajedničke kampanje predstavnika servisa i autora je da se korisnicima, za koje pružaoci internet usluga utvrdi da su ilegalno preuzimali serije ili TV program, pošalje e-mail u kojem će im biti detaljnije objašnjeno zašto torrent download nije poželjan, zašto je za taj sadržaj važno platiti, ukoliko se kupuje, ali i da se korisnici upozore da je preuzimanje ilegalnih torrenta i piratskih sadržaja kazneno djelo.

Ova akcija se za sada eksperimentalno sprovodi u Velikoj Britaniji, a plan je da se proširi na sve evropske zemlje u kojima su dostupni Netflix, HBO, Amazon i drugi digitalni filmski i TV servisi.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top