Gvozdenović u Bavarskoj

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović učestvovaće danas na Poslovnom forumu u Privrednoj komori Minhena – IHK Minhen.

Poslovni forum se organizuje u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija i Generalnim konzulatom Crne Gore u Minhenu, a na predlog Ministarstva za ekonomski razvoj Bavarske i Industrijske i trgovinske komore za Minhen.

Skup u Privrednoj komori otvoriće Gvozdenović, državni sekretar u Vladi Bavarske Franc Jozef Pširer i rukovodstvo PK  Bavarske.

„Imajući u vidu da je Bavarska najrazvijenija njemačka pokrajina, pa samim tim i ekonomski najuticajnija, ovaj Forum predstavlja dobru priliku za povezivanje crnogorskih i njemačkih privrednika, kao i za predstavljanje investicionih potencijala  Crne Gore u različitim privrednim granama“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su najavili da pored značaja samog Foruma za uspostavljanje bolje ekonomske saradnje, posjeta će predstavljati dobar osnov za dalje unapređenje svukupnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Bavarske.

Gvozdenović će tokom Foruma i zvanične posjete predstaviti niz investicionih projekata, sa posebnim akcentom na kapitalne projekte iz oblasti turizma i podsticajne mjere koje se nude za izgradnju hotelskih kapaciteta u Crnoj Gori. Biće predstavljeni i drugi značajni infrastrukturni projekti koji se realizuju u Crnoj Gori ili čija realizacija je planirana u narednom periodu.

„S obzirom da je ovaj Forum prvo predstavljanje Crne Gore na ovaj način u Bavarskoj, dodatno će se promovisati zajednička saradnja, a posebno jer će, pored održavanja Foruma kao centralnog događaja, ministar Gvozdenović imati bilateralni susret sa gospodinom Franc Jozef Pširerom, državnim sekretarom za ekonomiju u Vladi Bavarske, kao i susret sa gospodinom Ditmarom Guncom, izvršnim direktorom jednog od najvećih turoperatora u Njemačkoj FTI-a“, navodi se u saopštenju.

Izvor:rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top