Gugl zabranjuje oglašavanje sadržaja u vezi sa kriptovalutama | Ekonomist

Gugl zabranjuje oglašavanje sadržaja u vezi sa kriptovalutama

Gugl

IT gigant Gugl zabraniće oglašavanje sadržaja koji su u vezi sa kriptovalutama i to, kako najavljuje kompanija, od juna ove godine.

Neće biti dozvoljeno reklamiranje takvih proizvoda uključujući i ICO (inicijalna ponuda novčića), digitalne novčanike ili savjete za trgovanje preko nekih platformi.

Sličan potez najavio je i Fejsbuk ranije ove godine. Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Kompanija Gugl ažurira politiku reklamiranja vezanih za finansijske usluge kako bi zabranila bilo kakvo oglašavanje sadržaja vezanih za kripto- valute, izjavio je direktor oglašavanja Skot Spenser.

To znači da čak ni kompanije sa legitimnim ponudama kriptovaluta neće moći da prikazuju oglase putem bilo kog Gugl proizvoda za oglase.

“Nemamo kristalnu kuglu da vidimo kuda će ići kriptovalute, ali smo vidjeli dovoljno štete ili potencijalne štete i to je oblast kojoj želimo da pristupimo izuzetno oprezno”, rekao je Skot.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top