Grčki ministar rada pozvao kreditore da razgovaraju | Ekonomist

Grčki ministar rada pozvao kreditore da razgovaraju

Predstavnici grčkih kreditora nastavili su danas seriju sastanaka u Atini, posjetivši grčkog ministra za rad Jorgosa Katrugalosa, javlja grčki list Katimerini.

“Cilj grčke strane je da preokrene petogodišnji memorandum o politici deregulacije”, rekao je Katrugalos ekskluzivno za grčku novinsku agenciju ANA, poslije sastanka sa predstavnicima Evropske centralne banke, Evropske komisije, Evropskog stabilizacionog mehanizma i Međunarodnog monetarnog fonda.

“Šefovi institucija su posjetili ministarstvo rada na moj poziv da razgovaramo o pitanjima rada i socijalnog osiguranja”, izjavio je Katrugalos.

“Pregovori su vođeni u konstruktivnoj atmosferi. Cilj grčke strane je da na planu pitanja rada identifikuje i primijeni kroz zakonsku regulativu najbolje prakse koje definišu evropski socijalni model, i da preokrenu petogodišnji memorandum o politici deregulacije”, naveo je grčki ministar.

U nove pregovore o pitanjima rada će, prema njegovim riječima, biti uključene međunarodne organizacije, poput Međunarodne organizacije rada i Komiteta za socijalna prava Savjeta Evrope.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top