Grčka ugrožava ekonomski oporavak Španije

Grčka ugrožava ekonomski oporavak Španije

Madrid — Ekonomski oporavak Španije ugrožavaju politička nestabilnost u zemlji i situacija u prezaduženoj Grčkoj, izjavio je španski premijer Marijano Rahoj.

Španski premijer je istovremeno optužio vladu u Atini za lošu situaciju u Grčkoj, prenosi agencija Frans pres.

“Stvari u Grčkoj se nisu odvijale loše, ali je to nova vlada zatim promijenila. Nova vlada je donijela odluku da ne prihvata ništa od onoga šta kažu Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond”, izjavio je Rahoj.

Te tri institucije su grčki kreditori i ako Atina ne prihvati njihove uslove, rizikuje da ostane bez sredstava, dodao je španski premijer.

Ključ za uspjeh Grčke je, prema njegovim riječima, privredni rast i zapošljavanje.

“A da bi postigao to, moraš da radiš kao i svaka druga država, odnosno da preduzmeš mjere fiskalne konsolidacije, strukturne reforme, itd”, naveo je Rahoj.

Upoređujući situaciju u Grčkoj sa ranijom situacijom u Španiji, koja je takođe bila pogođena dužničkom krizom u evrozoni, Rahoj je rekao da je “Španija prva koja želi da stvari u pogledu Grčke krenu u dobrom smjeru” i dodao da niko ne mrzi Grčku ili njenog ministra finansija Janisa Varufakisa.

Izvor:Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top