Grčka pristala na kompromis s kreditorima | Ekonomist

Grčka pristala na kompromis s kreditorima

Zvanična Atina juče se saglasila da se pronađe kompromis o novom paketu reformi u nastojanju da riješi spor sa kreditorima iz Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, zbog kojeg se strahovalo od izbijanja nove krize.

Predsjedavajući Eurogrupe Jeron Dajselblum istakao je nakon razgovora u Briselu da će se zvaničnici koji predstavljaju kreditore uskoro vratiti u Atinu radi razgovora o novim mjerama.

Grčka i MMF su u proteklih nekoliko mjeseci bili u sporu oko otpisa dugovanja i ciljeva u budžetu, navodi agencija France presse.

“Veoma sam srećan ishodom današnjeg sastanka. Radiće se sa grčkim vlastima na dodatnom paketu strukturnih reformi poreskog i penzijskog sistema te regulativama na tržištu rada”, naglasio je Dajselblum.

Kreditori su u decembru napustili Atinu nakon što nisu uspjeli da okončaju drugu reviziju finansijske pomoći i time omoguće isplatu nove tranše.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top