Grčka angažuje kompaniju “Rotšild” kao savjetnika | Ekonomist

Grčka angažuje kompaniju “Rotšild” kao savjetnika

Grčka vlada planira da angažuje kompaniju “Rotšild” kao savjetnika za izvlačenje iz duga, što znači da nije zadovoljna učinkom dosadašnjeg savjetnika firme “Lazard”.

Zvanična Atina je, kako prenose mediji, odlučila da pozove u pomoć kompaniju “Rotšild”, jednu od najstarijih finansijskih kompanija na svijetu, kako bi im pomogla i pokazala načine da se izvuku iz dužničkog ropstva i spriječe potpunu katastrofu.

Grčke vlasti se nadaju da će sklopiti ovaj dogovor prije razgovora o dugovima sa ministrima finansija eurozone. Taj sastanak je, podsjetimo posljednja šansa za razmatranje otpisa grčkog duga.

Kako piše Financial Times, očekuje se da će “Rotšild” savjetovati Grke u svim oblastima koji su u vezi sa njihovim dugom, uključujući način pregovaranja sa povjeriocima i prodaju državnih obveznica.

“Rotšild” investiciona banka osnovana je pre 200 godina. Danas imaju filijale širom svijeta i više od 3.000 radnika.

Imenovanje “Rotšild”-a kao savjetnika, moraće da odobre ministri i to će biti smjena za “Lazard”, koji je do sada radio na pregovorima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top