Grci za dan vratili 700 mil. EUR

Grci za dan vratili 700 mil. EUR

Atina — Povjerenje se vraća u Grčku zajedno sa bankarskim depozitima, nakon što je Atina uspjela da izdejstvuje četvoromjesečno produženje programa pomoći.

To je izjavio grčki ministar finansija Janis Varufakis u intervjuu za Blumberg TV i naveo da je nakon više nedjelja povlačenja sredstava iz banaka, samo u utorak, dan nakon odobrenja produžetka programa, u grčke banke deponovano 700 miliona eura, prenosi Frans pres.

Od početka decembra, kada su zakazani izbori u Grčkoj, iz banaka u toj zemlji povučeno je više od 20 milijardi eura, navodi Blumberg.

Definitivno produženje programa međunarodne finansijske pomoći Grčkoj, poslije pozitivne ocjene Evrogrupe, treba da odobre i parlamenti zemalja članica Eurozone, a sutra će se izjasniti parlament Njemačke.

Dan uoči glasanja u donjem domu njemačkog parlamenta, danas su u svojevrsnom probnom glasanju u njemačkoj vladajućoj partiji, konzervativci kancelarke Angele Merkel velikom većinom podržali grčki program reformi i produženje finansijske pomoći toj zemlji, prenio je Rojters.

 Izvor: Tanjug

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top