Grci prodaju luku Pirej

Atina — Grčka vlada će prodati svoj većinski dio luke Pirej u narednih nekoliko nedjelja, izjavio je zamjenik grčkog premijera Janis Dragasakis agenciji Sinhua.

Vlada premijera Aleksisa Ciprasa obećala je kada je preuzela vlast u januaru da će okončati bolne mjere štednje i masovnu privatizaciju, uključujući i 67 odsto vlasništva luke Pirej, prenio je Rojters.

Kineska grupa Kosko je jedna među pet ponuđača koji su se našli u užem izboru u okviru programa privatizacije koji je dogovorila prethodna grčka vlada.

Kosko i drugi ponuđači mogu da iznesu “veoma konkurentnu ponudu”, reako je Dragasakis Sinhui tokom posjete grčkih minsitara Kini.

On je rekao da će dogovor biti postignut narednih nekoliko nedjelja, uz neznatno odlaganje zbog promjene vlade i dodao da je favorit među ponuđačima Kosko.

Kosko je već na čelu dva pristaništa u luci Pirej, a kako je rekao Dragasakis, Grčka je pokrenula trogodišnji progaram saradnje sa Kinom u okviru koga se realizuju veliki projekti.

Izvot: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top