Grci još nisu tražili pomoć od Rusije | Ekonomist

Grci još nisu tražili pomoć od Rusije

Moskva — Grčka nije tražila finansijsku pomoć od Rusije, a da li će to uraditi je pitanje za grčku stranu, rekao je novinarima portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

On je podsjetio da premijer Grčke Aleksis Cipras 8. aprila dolazi u posjetu Mosvi, prenio je Tas.

“Uvjeren sam da će na ovaj ili onaj način biti razmatrana i aktuelna ekonomska situacija Grčke iz raznih uglova”, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje o dnevnom redu sastanka Ciprasa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pitanje o tome da li će biti razgovarano o mogućoj ruskoj pomoći Grčkoj, portparol je predložio da se uputi grčkoj strani. Prema njegovim riječima, takvih zahtjeva nije bilo. “Pregovori tek predstoje”, dodao je. Iz istog razloga Peskov nije komentarisao da li će Rusija pružiti finansijsku pomoć Grčkoj.

Portparol Kremlja je podsjetio da Rusija i Grčka imaju “bogatu istoriju bilateralnih odnosa, pri čemu su odnosi višestruki. To nije samo ekonomija, humanitarne veze, kulturna saradnja.

Naravno, biće razmotreni i odnosi između Moskve i Evropske unije kroz sankcije koje je EU uvela Rusiji i veoma hladnom stavu Atine prema toj politici sankcija”, ukazao je Peskov.

Biće razmotreni i drugi aktuelni međunarodni problemi, dodao je on.

 
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top