Gradi se novi hotel “Kraljičina plaža”

Budvanske kompanije Adriatik propertis i HTP Miločer gradiće novi hotel “Kraljičina plaža”. Na idejno rješenje ovog objekta saglasnost je u petak dao v.d. glavni državni arhitekta Dušan Vuksanović, piše Pobjeda.

Stari hotel “Kraljičina plaža” u Pržnu je srušen i na njegovom mjestu će se graditi hotel sa pet zvjezdica, površine 37.296 kvadratnih metara.

Iz menadžmenta Adriatik propertisa je ranije saopšteno da će izgradnja novog hotela početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti, kao i da je planirana investicija u vrijednosti 70 miliona eura. Gradnja bi trebalo da traje dvije i po godine.

Novi hotel projektovao je Studio K iz Podgorice. Hotel je projektovan u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima koje je Direktorat za građevinarstvo Ministarstva održivog razvoja izdao 31. decembra 2015. godine i 12. aprila ove godine.

Ukupna površina lokacije je 12.255 kvadratnih metara.

Hotel će imati dvije podzemne etaže sa 137 parking mjesta, prizemlje i četiri sprata. U objektu će biti 126 smještajnih jedinica, od čega 60 soba i 66 apartmana, u okviru kojih će se nalaziti 262 kreveta.

Stari hotel, izgađen početkom 80-ih godina prošlog vijeka je uklonjen u skladu sa rješenjem Ministarstva održivog razvoja od 7. juna 2017. godine.

Sobe će imati do 70, a apartmani do 317 kvadrata

Površine hotelskih soba kretaće se od 30 do 70 kvadrata i projektovane su kao jednokrevetne i dvokrevetne. Apartmani će biti veličine 62 do 317 kvadrata, a projektovani su kao dvokrevetni, trokrevetni, četvorokrevetni, petokrevetni i šestokrevetni.

Apartmani će imati trpezariju, dnevni boravak, dvije do četiri spavaće sobe sa kupatilom i garderoberom, radnu sobu, prostoriju za osoblje, kuhinju i terasu sa zelenilom.

Presadiće 20 stabala

Zeleni prostori su planirani kao zona uređenog, kultivisanog zelenila koja čini dio šire karakteristične pejzažne cjeline. Osnovni cilj jeste očuvanje što više elemenata autohtonog biološkog, geografskog i pejzažnog diverziteta područja.

Zato se prilikom izgradnje objekta planira zadržavanje biljnog fonda, osim dvadesetak stabala koji su predviđeni za presađivanje saopšteno je u tehničkom opisu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top