Gradi se bulevar u Donjoj Gorici, građanima 135 eura za kvadrat | Ekonomist

Gradi se bulevar u Donjoj Gorici, građanima 135 eura za kvadrat

Glavni grad Crne Gore treba da isplati mještanima Donje Gorice 2.214.186 eura zbog eksproprijacije privatnog zemljišta za izgradnju bulevara kroz ovo naselje.

Radovi kroz Donju Goricu su već počeli počeli, a obuhvataju izgradnju bulevara od raskrsnice sa Ulicom Miloja Pavlovića do početka treće trake u Kokotima u dužini od 3,3 kilometra, vrijednosti preko 10 miliona eura, kazali su za CdM iz Glavnog grada.

“Neophodno je eksproprisati 16.324 metara kvadratnih zemljišta, od 115 vlasnika ili suvlasnika zemljišta, što po procjeni nadležne komisije Uprave za nekretnine predstavlja iznos od 2.214.186 eura, u šta se ubrajaju i pripadnosti imanja, odnosno zasadi, ograde i slično”, objasnili su iz Glavnog grada.

Mještani Donje Gorice kazali su da se cijene po kvadratu kreću od 120 do 135 eura u zavisnosti od toga kojoj fazi imanje pripada, dok se cijena voćke ili drugog zasada ocjenjuje prema starosti.

“Za dve košćele dobio sam 50 eura”, kazao je jedan od meštana.

Rok za završetak radova je devet mjeseci.


 

Izvor: B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top