Gorbachev: Hladni rat je već objavljen | Ekonomist

Gorbachev: Hladni rat je već objavljen

Posljednji lider Sovjetskog Saveza Mikhail Gorbachev izjavio je danas da je između Rusa i Amerikanaca objavljen “novi Hladni rat”, koji bi mogao da preraste i u oružani konflikt.
“Stalno slušamo o sankcijama Amerike i EU protiv Rusije. Jesu li oni izgubili glavu? Amerika se izgubila u dubinama džungle, i vuče nas za sobom”, rekao je Gorbachev Interfaksu.

“Da budemo iskreni, SAD nas uvlače u novi Hladni rat, otvoreno pokušavajući da slijede svoju genijalnu ideju da uvijek moraju da trijumfuju”, dodao je bivši lider Sovjetskog Saveza.

On je upitao i “gdje će to sve voditi?”.

“Hladni rat je već objavljen. I potom? Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da se Hladni rat neće pretvoriti u pravi rat. Bojim se da oni žele da rizikuju”, kazao je u intervjuu ruskoj agenciji govoreći o ukrajinskoj krizi.

Vašington je juče zaprijetio Moskvi uvođenjem novih sankcija i upozoravajući je da će one postajati samo oštrije ukoliko Moskva ne prestane da podržava proruske separatiste u Ukrajini.

Ministri EU danas u Briselu na vanrednom sastanku razmatraju zaoštravanje politike prema Rusiji, poslije jačanja sukoba na istoku Ukrajine.

 

Izvor: Beta
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top