Google testira dostavu svježe hrane

Google testira dostavu svježe hrane

Google će sprovesti testove isporuke svježih prehrambenih proizvoda u dva velika američka grada, zahvaljujući lokalnim partnerima.

Testovi će ove godine biti sprovedeni u San Francisku, a zatim u drugom američkom gradu čiji naziv još nije otkriven, objavio je web portal journaldunet.com.

Svježi proizvodi, koji potiču od lokalnih partnera kao što su Foods market i Costco, biće isporučivani preko usluge Google Express.

Google će proširiti uslugu i na druge gradove, ako pronađe odgovarajuće partnere i bude imao dovoljnu potražnju za njom, prenijeo je portal Bloombergovu vest samo dan pošto je Grupa Amazon saopštila da uskoro započinje pripremanje i slanje obroka na kućnu adresu.

Ta kompanija za elektronsku trgovinu je najavila da će krenuti u odabir osoblja za svoj ogranak “Amazon restaurant”. To nije prva inicijativa Amazona u vezi s distribucijom hrane, ali je prvi put da ta  kompanija sama priprema hranu.

Amazon je već lansirao “Amazon fresh”, uslugu za isporuku svježih prehrambenih namirnica ili obroka naručenih u nekim od lokalnih restorana, kao i “Amazon prime”, sistem za isporuku životnih namirnica.

Izvor: SEEbiz

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top