Google: Porodiljsko za očeve | Ekonomist

Google: Porodiljsko za očeve

 

Šef kadrovske službe u Guglu, Laslo Bok, koji nadzire više od 50.000 zaposlenih, dokazuje da posao ne mora da bude noćna mora.

Bok ističe kako je važna samo jedna star – ponašajte se prema ljudima onako kako biste htjeli da se oni prema vama ponašaju.

“Ako ljudima date malo slobode, oni će činiti nevjerovatne stvari”, objašnjava on.

Bok navodi kako je porodiljsko odsustvo jedna o stvari koje mogu da učine i manje kompanije, a tako poslodavac ostavlja dobar utisak na radnike. “Google daje pet mjeseci uz punu platu, bonuse i dionice. Uz to, imamo program porodiljskog odsustva za očeve i istopolne partnere. Realno gledajući gubite dva mjeseca produktivnosti jednog zaposlenog, ali neko drugi može nadoknaditi taj dio. Ne morate zaposliti nekog novog. Uostalom, nije da ljudi tako često imaju djecu”, rekao je Bok.

Što se tiče grešaka koje ne smijete da napravite ako želite da radite u Guglu, Bok naglašava kako su skoro uvijek u pitanju ‘male stvari’.

“Greška u biografiji, na primjer. Osim ako vam jezik na kome je pišete nije materinji. Ako ste kao Francuz i prijavljujete na posao u Francuskoj i imate grešku, odmah ispadate”, objašnjava on.

Bok otkriva kako neko može da se zaposli u kompaniji koja već nekoliko godina za redom dobija titulu najboljeg poslodavca na svijetu. On kaže da čak ni obrazovanje, prilikom zapošljavanja, nije presudno. Mnogo više pažnje posvećujemo intervjuu”, ističe Bok. Kao primjer pitanja koje postavlja na razgovoru za posao Bock ističe “Koji ste intelektualno težak problem uspjeli da riješite uspešno?”

Dva puta godišnje zaposleni imaju priliku da ocijene šefove kroz upitnik od oko 15 pitanja u nekoliko kategorija. Anketa je potpuno anonimna pa zaposleni zaista mogu da kažu sve što misle o svom nadređenom, a ni jedan od njih neće zbog toga izgubiti posao ili imati manju platu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top