Google pomaže izbjeglicama, doniraće jednaku svotu kao i vi | Ekonomist

Google pomaže izbjeglicama, doniraće jednaku svotu kao i vi

Google je uvijek bio velikodušan kada treba nekom pomoć, a ovog puta svi smo svjesni problema koji se pojavio oko izbjeglica.

Izbjeglicama koje prelaze hiljade kilometara kako bi našli utočište potrebna je svakako i naša pomoć. Hrana, odjeća, obuća, higijenske potrepštine samo su neke stvari koje uvijek nedostaje u ovakvih situacijama.

Google je objavio kako će donirati isti iznos za svaku donaciju, pa tako ako pomognete sa 10$, Google će donirati još 10$, čime će sigurno pomoći izbjeglicama da se prije vrate u neku koliko toliko normalnu životnu rutinu.

Dakle svako ko posjeti Googleovu stranicu posvećenu izbjeglicama google.com/refugeerelief može donirati 5, 10, 25, 100 ili 200 dolara, a novac će ići u Médecins Sans Frontières, međunarodni odbor za izbjeglice, organizaciju Save the Children i  UNHCR.

Google je najavio ovu inicijativu nakon što je već donirao 1.1 miliona dolara, a u ovoj akciji ponudiće 5.5 miliona dolara a sve to kako bi se postigao cilj prikupiti 11 miliona.

Izvor:cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top