Google otvorio prvu pravu prodavnicu

Google je otvorio svoju prvu ‘fizičku’ prodavnicu. Zove se The Google shop, a nalazi se na londonskom Tottenham Court Roadu.

U prodavnici će se prodavati razni Android uređaji, od pametnih telefona do tableta, Chromebook laptopi i Chromecast TV usluge. Osim toga, Google će u prodavnici održavati i tutorijale za korišćenje različitih uređaja i aplikacija.

Ovo je prvi put da je Google otvorio fizičku prodavnicu pod vlastitim imenom, a nalazi se u sklopu londonskog PC Worlda. Kompanija planira da otvori još dvije prodavnice.

– Posebno smo uzbuđeni zbog ovog projekta. Želimo da pružimo korisnicima mjesto gdje mogu da se  zabavljaju, eksperimentišu i nauče nešto o uređajima koje Google nudi. – izjavio je Googleov direktor marketinga za UK, James Elias.

Otvaranje Googleove prodavnice nije bio spektakularan događaj, kao,  na primjer, otvaranje Appleovih prodajnih mjesta. Kompanija objašnjava da to ionako nije cilj – cilj je na jednom mjestu korisnicima i potencijalnim korisnicima ponuditi mogućnost isprobavanja uređaja i davanje savjeta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top