Google investira 100 miliona dolara u CrowdStrike | Ekonomist

Google investira 100 miliona dolara u CrowdStrike

NEW YORK –  Prema pisanju Business Insidera, Google bi sljedeće sedmice trebao da uloži 100 miliona dolara u startup kompaniju CrowdStrike, koja se specijalzovala za računarsku sigurnost. Potvrda o vrijednoj Googleovoj investiciji, koju će provesti njihov ogranak Google Capital, navodno stiže od neimenovanog izvora iz samog CrowdStrikea.

Investicija stiže u kompaniju koju su 2011. godine osnovala dva bivša zaposlena McAfeeja. Glavni proizvod kompanije je cloud alat koji pomaže kompanijama i vladama pojedinih zemalja u detekciji i zaustavljanju napada na njihove računarske  sisteme.

Njihovi klijenti su, između ostalog, kompanije iz finansijskog, energetskog, telekomunikacionog i naftnog sektora. Jedan od uspjeha kompanije je prošlogodišnje zaustavljanje napada kineske hakerske grupe Hurricane Panda (putem zero-day propusta u Windowsima) na sisteme neimenovane američke kompanije.

izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top