Goldman Sachs uveo kripto trgovinu

Goldman Sachs grupa je prva banka sa Vol Strita koja otvara opreaciju trgovanja bitcoinom, prenosi Njujork Tajms.  Otvaranje vrata za Bitcoin, kriptovalute sa najvećom tržišnom kapitalizacijom, od strane jednog od najvećih imena u finansijskoj industriji, može pomoći uklanjanju prepreke da kriptovalute uđu na mejnstrim finansijsko tržište.

Nova usluga banke će ponuditi bitcoin proizvode, gdje neće biti fizičke razmjene postojeće vrijednosti, već razmjena iskazana u vrijednosti u drugoj valutu na dan poravnanja. Iako Goldman neće početi da direktno kupuje i prodaje kupuje bitcoine, u banci razmatraju i mogućnost traženja regulatornog odobrenja za tako nešto i istražuju kako bi najbolje upravljali dodatnim rizicima koji su direktno povezani sa digitalnom imovinom i vrijednošću.

Ranije tokom ovog mjseca, Goldman je angažovao bivšeg brokera kriptovaluta Džastina Smita kao lidera za digitalna tržišta, a ovaj potez je viđen kao nastojanje banke da klijentima više približi mogućnosti sa kriptovalutama.


Izvor: BeCrypt

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top