Glavni ekonomista UniCredita: Orešković je čovjek koji želi da posluje | Ekonomist

Glavni ekonomista UniCredita: Orešković je čovjek koji želi da posluje

Globalni glavni ekonomista UniCredit banke Erik Nielsen rekao je HRT-u da investitori vrlo cijene što je mandatar hrvatske Vlade Tihomir Orešković posjetio zimsku konferenciju investitora u Kicbilu, na kojoj je bilo oko 100 investitora iz Evrope i Amerike, a ključna poruka da su Hrvatskoj potrebne promjene, zaustavljanje rasta javnog duga te neuplitanje u monetarnu politiku.

“Utisak je bio vrlo pozitivan. Stekli smo utisak da je to čovjek koji želi da posluje. Nije obećao ništa, ali to niko od njega nije ni očekivao. Došao je poslušati, zanimalo ga je do čega je investitorima stalo. Ključna poruka bila je da su potrebne promjene, donošenje mjera koje će onemogućiti daljnji rast javnog duga, neuplitanje u monetarnu politiku. Vrlo je bitna i politička orijentacija Hrvatske, s obzirom na zemlje poput Poljske i Mađarske”, rekao je Nielsen.

Jutarnji list piše i Nielsen, u povjerljivom investicionom izvještaju poslatom na stotine adresa finansijskih investitora, a u kojem se, među ostalim, navode i zapažanja s konferencije u Kicbilu, napisao kako nakon dan i po razgovora s mandatarom hrvatske Vlade može reći da “Hrvatsku vrijedi imati na oku”.

*Izvor: BIZLife, HRT, Jutarnji list

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top