Giganti autoindustrije se ugledaju na Teslu

Čini se da se proizvođači automobila nisu ugledali na Teslu samo po svojim automobilima, već i po načinu prodaje.

Tesla je jedan od većih proizvođača koji su proizvodnju svojih modela dijelom finansirali putem prednarudžbina, za automobile koji još ne postoje u fizičkom obliku. Sada, proizvođači poput Mercedesa, Audija i Jaguara, slijede tu filozofiju, ali samo u Norveškoj.

Sve je krenulo s Audijem, koji je ranije ove godine dobio preko 2.500 prednarudžbina za svoj e-tron quattro SUV. Taj model neće biti dostupan sve do sledeće godine. Potvrđenih 2.500 rezervacija je solidna brojka, budući da se u Norveškoj 2016. godine prodalo 155.000 automobila

Zanimljiv je i podatak da je Norveška jedan od predvodnika u prodaji električnih vozila, s udjelom od 42 odsto. Stoga je veća potražnja električnih automobila, pa čak i onih koji još nisu dostupni za prodaju, sasvim logična. Međutim, Audijev električni SUV bi uskoro mogao dobiti sasvim ozbiljnu konkurenciju. Treba reći da je Jaguarov I-Pace već predstavljen, dok Mercedesov EQC još čeka finalizaciju.


 

Izvor: Telegram

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top