General Motors odgovoran za smrt 90 vozača | Ekonomist

General Motors odgovoran za smrt 90 vozača

GM će isplatiti odštetu za nastradale u saobraćajnim nesrećama uzrokovanim serijskim kvarom na kontakt-bravama.

Porodicama najmanje 90 smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama uzrokovanih serijskim kvarom na kontakt-bravama u automobilima General Motorsa (GM), biće isplaćena novčana odšteta, javljaju agencije.

Advokat Kenneth Feinberg, kojeg je kompanija angažovala kako bi utvrdio visine novčane naknade za svaku porodicu pojedinačno, danas je izjavio kako će sredstva biti isplaćena porodicama 90 poginulih. Kompanija će takođe isplatiti odštetu i za 163 povrijeđene osobe. Iz GM-a još nije otkriveno o kojim novčanim iznosima se radi.

Porodice su bile pozvane da do kraja januara ove godine predaju zahtijeve za odštetu. Primljena su 4.342 zahtijeva, od kojih se oko 23 posto još razmatra. Feinberg je kazao da je više od pola zahtijeva bilo manjkavo ili nije zadovoljilo uslove kvalifikacije.

Kompanija je ranije saopšila da je bila upoznata s problemom na kontakt-bravama u Chevrolet Cobaltu i ostalim manjim vozilima već duže od jedne decenije. Početkom ove godine opozvala je više od 20 miliona vozila. Problem na kontakt-bravama bio je u tome što one iz pozicije „uključeno“ skliznu na „isključeno“ što dovodi do zaustavljanja automobila.

Izvor: Agencije

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top