Gates ulaže u projekte koji se bave obnovljivom energijom

 Bill Gates smatra da je najbolji način ublažavanja klimatskih promjena inovacija.

Da bi to dokazao, kroz narednih pet godina će uložiti dvije milijarde dolara u projekte koji se bave obnovljivom energijom. U razgovoru za Financial Times je izjavio kako je dosad uložio milijardu dolara, od čega direktno u petnaest kompanija koje vode takve projekte, a indirektno kroz fondove rizičnog kapitala u dodatnih trideset kompanija koje pokušavaju da pronađu rješenje za ublažavanje klimatskih promjena.

– Postoji realna šansa da će se ulaganja u narednih pet godina udvostručiti. – izjavio je Gates.

Najbogatiji čovjek na svijetu smatra da je velika odgovornost na vladama. Države bi trebale da usmjere novac u finansiranje istraživanja i razvoja. Trenutno se za to izdvaja svega šest milijardi dolara na svjetskom nivou, a stručnjaci smatraju da treba ulagati dvostruko ili trostruko više.

Gates smatra da solarni paneli i vjetroelektrane nisu dovoljno pouzdani izvori energije i stoga ulaže u alternativna rješenja, kao što su projekt nuklearnog recikliranja, vještačka fotosinteza i slično.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top