Gasi se društvena mreža Google plus

Nakon brojnih sigurnosnih propusta, Google je najavio da će ugasiti svoju društvenu mrežu Google +.

Rok do kada će mreža raditi pomjeren je za početak aprila ove godine, pošto je otkrivena greška zbog koje je ugroženo 52,5 miliona korisnika.

Tehnološki gigant i zvanično je objavio da mreža Google+ poslije 2. aprila neće postojati, što znači da će tada prestati da postoje i svi profili i stranice. Budući da je bilo lako otvoriti nalog na ovoj društvenoj mreži, a da toga korisnik nije ni svjestan, Google savjetuje svim korisnicima i-mejl adresa da provjere da li im je stigao mejl sa obavještenjem.

Oni koji nisu sigurni da li imaju nalog na mreži Google+ mogu to provjeriti na plus.google.com. Ukoliko se logujete koristeći svoje korisničko ime i lozinku i i dalje vam se na ekranu sa lijeve strane pojavljuje polje na kojem piše Join Google+, niste član mreže.

Počev od 4. februara, korisnici neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i događaje. Kompanija će danas staviti i tačku na mogućnost korišćenja mreže za komentarisanje na Blogeru, iako će druge platforme imati vremena to da učine do 7. marta.

Tokom narednih nekoliko nedjelja, tasteri za prijavljivanje putem mreže Google+ prestaće da rade i biće zamijenjeni tasterima za prijavljivanje putem Google-a, u nekim slučajevima.

Kod onih zajednica koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu početkom marta. Međutim, Google+ za korisnike servisa G Suite i dalje će raditi. Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top