Francusko proljeće u znaku masovnih štrajkova | Ekonomist

Francusko proljeće u znaku masovnih štrajkova

Katolički uskršnji praznici su prošli. To je označilo i alarm za početak dugo pripremanih štrajkova brojnih sindikata u Francuskoj. Inače, ta zapadnoevropska država poznata je po djelovanju sindikata i organizovanju štrajkova koji imaju jak odjek ne samo u toj državi, nego i šire. Ali, alarm francuskih sindikalnih organizacija upaljen je mnogo ranije. Uzrokovao ga je alarm koji je došao sa druge strane, upaljen djelovanjem francuske vlade koja je još prošle godine krenula u reforme radnog prava. Nesuglasice koje su tada postojale među pojedinim radničkim organizacijama su prevaziđene. Onda su uslijedile najave da u štrajk stupaju željeznica, državna avio kompanija „Air France“, komunalna preduzeća, ali postoje ozbiljne najave da će i nestajati struja jer nezadovoljstvo iskazuje i državna energetska kompanija.

Dato obećanje , danas je i ispunjeno. Francuski željezničari stupili su u štrajk.  Moćne francuske željeznice SNCF, zadužene već godinama, a na današnji dan taj dug iznosi tričavih 45 milijardi eura, najviše će biti pogođene reformom radnog zakonodavstva koje je predviđeno. Radnici te državne kompanije uživaju određene privilegije kao što je npr. odlazak u penziju 10 godina prije nego ostali zaposleni u francuskim državnim kompanijama. Upravo će im ta pogodnost reformom biti ukinuta, ili planirano je da im bude ukinuta. Plan sinidkata ovog državnog giganta, koji je odavno finansijski posrnuo, jeste da štrajk koji će započeti danas traje sve do kraja aprila na način što će tri dana raditi, a dva štrajkovati i sve tako. Razumije se, paralisaće to život u njihovoj državi ali i dalje jer će stati da saobraćaju vozovi kako oni na domaćim, tako oni na međunarodnim relacijama. Još jedna državna kompanija koja se bavi javnim prevozom, ali vazdužnim, stupiće u štrajk. Zaposleni u „Air France“ traže povećanje zarade. Ali, za kabinet šefa Jelisejske palate Emanuela Makrona to nije realno, jer se zahtijeva povećanje od čak 6 odsto, što budžet ne bi mogao izdržati.

Da su radnici zaista odlučili da zabrinu vlasti govori i činjenica da je štrajk najavljen i od strane komunalnih radnika, u prvom redu onih koji se bave odvozom otpada. Oni kategorično odbacuju reformu penzionog sistema i zahtijevaju da se njihov odlazak u penziju skrati za još pet godina. Osim toga, za određene radne kategorije imaju poseban zahtjev, a to je ostvarivanje prava na penziju i 10 godina prije nego što je sad predviđeno. I još nešto, žele da se povećaju njihove zarade. Sindikat francuske državne elektroprivrede protivi se najavljenoj, mogućoj privatizaciji. Da će određeni potrošački krugovi ostati bez napajanja električnom energijom kao znak odmazde protiv najavljenih promjena, javno su saopštili. Takođe, traže ukidanje povlastica za pojedine privatne kompanije koje obavljaju istu djelatnost.

Štrajkovi će donijeti vruće proljeće. Posebno će „vrućinom“ biti pogođeni predsjednik Emanuel Makron i vlada premijera Eduarda Filipa. Poznato je da su i u novijoj francuskoj istoriji „padale“ ostavke zbog talasa nezadovoljstva radničkim pravima, a čiji su pokretač i tad bili moćni sindikati. Kada je u pitanju željeznica istu reformu je 1995. godine htio sprovesti tadašnji premijer Alan Žipe. Sindikati su i tada dobili bitku koja je rezultirala Žipeovom ostavkom. Kako će se suočiti Makron sa najvećim testom u svom skoro jednogodišnjem predsjednikovanju, ostaje da se vidi. Biće ovo test i za francusku naciju jer ako stanu vozovi i avioni, otpad se ne odvozi, a na sve to i nestane struja, kako se snaći i živjeti? Ko će i na koji način ugasiti vrućinu nošenu talasima radničkog nezadovoljstva i ko će najbolje riješiti političko-ekonomski test, donijeće, valjda, kraj proljeća.

Komentariši

Top