Francuska profitirala od pada nafte | Ekonomist

Francuska profitirala od pada nafte

Pariz — Spoljnotrgovinski deficit u Francuskoj u novembru prošle godine smanjen je na 3,24 milijarde evra, dok je u oktobru iznosio 4,27 milijardi.

Kumulativni deficit za 11 mjeseci prošle godine iznosio je 50,6 milijardi evra, prema 56,3 milijarde u istom razdoblju godinu ranije, prenosi Rojters.

U novembru, vrijednost uvoza smanjena je 1,9 odsto u odnosu na prethodni mesec, na 40,4 milijarde evra, dok je izvoz povećan 0,6 odsto i iznosio je 37,2 milijarde evra.

Deficit u razmjeni samo proizvoda prerađivačke industrije, vrijedio je 2,4 milijarde, prema 2,7 milijardi u oktobru.

Vrijednost prodaje Erbasa (36 aviona) iznosila je 2,8 milijardi evra, za razliku od 2,49 milijardi u oktobru (29 aviona).

Što se tiče regionalne prodaje, francuski deficit u razmjeni sa ostatkom Evrope smanjio se na 2,4 milijarde evra, sa 3,42 milijarde u oktobru. Povećan je jedino s ostalim zemljama Evropske unije, na 2,67 milijardi evra, dok je u oktobru iznosio 2,28 milijardi, a sa ostalim zemljama evrozone u novembru je iznosio 3,3 milijardi, posle 2,88 milijardi u oktobru.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top