Francuska djeca osjećaju siromaštvo | Ekonomist

Francuska djeca osjećaju siromaštvo

Gotovo svako šesto dijete u Francuskoj se plaši da bi moglo da postane siromašno, dok pet odsto njih već ima utisak da je siromašno.

To su podaci ankete agencije za istraživanje tržišta i javnog mnjenja Ipsos, koju je naručila organizacije Narodna pomoć Francuske, a u kojoj je učestvovalo 505 dece od osam do 14 godina.

Strah od siromaštva raste sa starosnom granicom djece, pa tako 36 odsto njih uzrasta od osam do 14 godina ima strah od mogućeg siromaštva, pri čemu taj procenat među mališanima životnog doba od osam do 10 godina iznosi čak 52 odsto, a kod onih uzrasta od 11 do 14 godina ide i do 63 odsto.

Ukupno pet odsto anketirane djece je izjavilo da ima utisak da je već siromašno, 13 odsto njih koje su odgajili samohrani roditelji češe se osećaju siromašnim kao i 19 odsto dece čiji roditelji imaju primanja manja od 1.250 evra mjesečno, prenosi AFP.

Osamdeset odsto anketirane djece smatra da ima mnogo siromaštva u svijetu, a 48 odsto njih misli da i u Francuskoj ima puno siromašne djece.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top