Francuska: Direktori skratili odmor | Ekonomist

Francuska: Direktori skratili odmor

Direktori malih francuskih preduzeća, sa manje od deset zaposlenih, uzimaju u prosjeku 19 dana godišnjeg odmora, a ovog ljeta će se odmarati samo 11 dana.

Tek svaki peti direktor malog preduzeća u Francuskoj iskoristi 26 dana godišnjeg odmora, pokazala je anketa agencije Ifop.

Skoro polovina direktora ovih firmi koristi godišnji odmor manje od 15 dana. Ovog ljeta čak 29 odsto direktora koji su na čelu malih preduzeća neće otići na godišnji odmor, prenosi list Figaro.

“Pošto su vremena teška, oni ne koriste godišnji odmor”, navodi se u studiji.

U odnosu na veća preduzeća, male firme imaju veoma male prihode, ali su opterećene troškovima troškovima. Njima ne ostaje ništa drugo u ovim vremenima, nego da puno rade i da koriste kraće godišnje odmore, dodaje se u izvještaju.

Direktori preduzeća koja su u krizi, koriste u prosjeku samo 13 dana godišnjeg odmora nasuprot direktorima u dobrostojećim firmama koji u prosjeku odmaraju 23 dana godišnje, navodi se u studiji.

IZVOR: TANJUG
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top