Fotografije Crne Gore na stranicama prestižnog "Washington life" magazina | Ekonomist

Fotografije Crne Gore na stranicama prestižnog “Washington life” magazina

Fotografije Crne Gore našle su se ovog puta i na stranicama prestižnog američkog “Washington life” magazina. Ljepota Crne Gore ne prestaje da oduševljava strane novinare. Naime, američki novinar pomenutog magazina proveo je deset dana u obilasku Hrvatske i Crne Gore. Obišao je Split, Korčulu, Dubrovnik, Bokokotorski zaliv, Budvu, Cetinje, Podgoricu, Kolašin, Biogradsku goru i Skadarsko jezero.

– Nije teško uvidjeti zbog čega su male zemlje na istočnoj obali Jadranskog mora postale najvrelije ljetnje destinacije – navodi novinar u tekstu.

Pored prelijepih pejzaža, preko hiljadu ostrva, nestvarno plave vode, gradova koji su pod UNESCO zaštitom, Hrvatska i Crna Gora nude odmor po pristupačnim cijenama, iznosi svoje zapažanje novinar koji je posjetio Crnu Goru.

Poseban akcenat stavlja na Bokokotorski zaliv, a preporučuje da se odvoji dan više za njegov obilazak. Na njega utisak ostavlja Porto Monetegro, Kotor i Herceg Novi, kao i ostrvo Gospa od Škrpljela. Novinar dalje navodi, da se Crna Gora najbolje obiđe automobilom, a svoje putovanje nastavlja ka Budvi i Cetinju. Prema njegovim riječima, Budva je ljetnji raj za žurke, a u njoj su i najljepše plaže.

Na Cetinju najviše pažnje posvećuje Muzeju Kralja Nikole. Turistima preporučuje Bigoradsku goru, Kolašin, a bez daha ga ostavlja kanjon Morače. Američki novinar nije propustio priliku pa je probao kačamak i sir.

___________________________________________________________________________________________

Izvor: Cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top