Ford sprema 12.000 otkaza u Evropi | Ekonomist

Ford sprema 12.000 otkaza u Evropi

Američki proizvođač automobila Ford će ukinuti 12.000 radnih mjesta u Evropi do 2020. godine kako bi svoje poslovanje vratio na staze profita.

Kako je danas saopšteno iz te kompanije, već je obustavljena proizvodnja u tri Fordove fabrike u Rusiji, u toku je zatvaranje fabrika u Francuskoj i Velsu, a smanjen je broj smena u fabrikama u Španiji i Njemačkoj.

Smanjenje broja zaposlenih, koje će pogoditi 12.000 radnika u pogonima u potpunom vlasništvu Forda ali i u mješovitim preduzećima te kompanije u Evropi, biće realizovano prvenstveno kroz program dobrovoljnog odlaska radnika, prenosi Rojters.

Izazovi investiranja u električna, hibridna i autonomna vozila, dok se istovremeno moraju izvršiti popravke motora kako bi se zadovoljili nove propisi o čistom vazduhu, primorali su proizvođače automobila u cijelom svijetu da smanje fiksne troškove i pojednostave svoje portfelje modela.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top