Folksvagen već nudi rješenje | Ekonomist

Folksvagen već nudi rješenje

Folksvagen je predstavio plan za rješavanje problema sa sistemima izduvnih gasova i istakao da se sve može popraviti u kratkom periodu.

Riječ je o sistemima izduvnih gasova Folksvagenovih dizel modela s EA 189 “euro5” motorima i odnosi se na vozila kod kojih je otkriven softver koji manipuliše, odnosno smanjuje vrijednosti štetnosti izduvnih gasova na eko-testovima.

Folksvagen će obavijestiti kupce da pogođeni sistemi mogu u kratkom roku doradom da se poboljšaju, što se odnosi i na sve ostale brendove iz koncerna.

Pritom naglašavaju da su sva pogođena vozila tehnički sigurna i spremna za vožnju i da aktuelni novi automobili s “euro6” motorima nisu pogođeni dizel skandalom.

Iz VW Grupe najavljuju da će u oktobru biti spremna tehnička rješenja i mjere koje će koncern predstaviti nadležnim institucijama, a planiraju da postave i internet stranice za sve brendove na kojima će kupci moći da se informišu o aktuelnom stanju sprovođenja mjera u nadolazećim nedjeljama i mjesecima.

Servisna akcija sprovešće se na svim pogođenim vozilima određene godine proizvodnje i određene modele, na primjer VW “golf” šeste generacije, VW “pasat” sedme generacije ili prva generacija VW “tiguana”, opremljenih dizel motorima EA 189.

Izvor: Telegram
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top