"Fleka" dobitnik regionalne nagrade za razvoj preduzetništva | Ekonomist

“Fleka” dobitnik regionalne nagrade za razvoj preduzetništva

Studio Fleka iz Podgorice dobitnik je nagrade za doprinos razvoju preduzetništva na području srednje i jugoistočne Evrope – “Stvaratelji za stoljeća” za 2018.

Ovim priznanjem, već pet godina unazad, ističu se preduzetnici, kompanije i pojedinci koji su svojim radom, kreativnošću, znanjem i ostvarenim rezultatima doprinijeli razvoju zajednice u kojoj stvaraju.

– Spoj tehnologije i dizajna je prepoznatljivost Fleke, koja već preko deset godina uspješno posluje u Crnoj Gori i inostranstvu, stvarajući savremene proizvode, kojima se unaprjeđuje kvalitet svakodnevnog života. Ovo priznanje jedan je od podstrijeka za nastavak daljeg inovativnog angažmana Fleke u poslovnom okruženju Crne Gore i regiona, i za razvoj digitalnih proizvoda i iskustava po mjeri modernih korisnika. Osim web dizajna i brendiranja, razvoja web shop platformi i mobilnih aplikacija, studio Fleka već nekoliko godina intenzivno sarađuje sa bankarskim sektorom Crne Gore i regiona, na stvaranju proizvoda iz domena finansijske tehnologije (fintech – Financial Technology) – navedeno je u saopštenju.

Tako su, kako dodaju, u saradnji sa Hipotekarnom Bankom, realizovani projekti poput mobilne aplikacije za Premium Program, aplikacije MojNovčanik za beskontaktna plaćanja telefonom, kao i HB Booking servisa za online plaćanja. Takođe, značajna saradnja postoji i sa NLB bankom u Crnoj Gori, kao i sa Societe Generale Srbija bankom, koje su, takođe, prepoznale Flekine kapacitete u domenu razvoja fintech proizvoda.

O nagradi “Stvaratelji za stoljeća”, koju od 2014. dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum “Perspektive” iz Hrvatske, odlučuje nezavisni Međunarodni komitet, koji čine stručnjaci iz oblasti ekonomije, marketinga, menadžmenta, finansija i preduzetništva iz osam zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Među dosadašnjim laureatima iz Crne Gore nalaze se, između ostalih, kompanija Čelebić, Plantaže, Glavni grad, Opština Nikšić, studio Bild, Bankar.me, Oki Air, Luka Kotor, Adriatic Marinas, Institut Dr Simo Milošević i dr. Nagradu je, proteklog vikenda u Dubrovniku, primio izvršni direktor Fleke, Miloš Milošević.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top