Fincima stigao zahtjev za „Sjeverni tok 2“

Švajcarska kompanija Nord strim 2 uputila je finskim vlastima zahtjev za dozvolu izgradnje gasovoda „Sjeverni tok 2“ na isključivoj ekonomskoj zoni Finske u Baltičkom moru, saopštila je ova organizacija.

U saopštenju je navedeno da će cjevovod proći dužinom od 374 kilometra isključivom ekonomskom zonom Finske. Zahtjev za dozvolu predat je Ministarstvu ekonomije Finske u ponedjeljak i čeka na dobijanje saglasnosti vlade.

Na sajtu Nord strim 2 je navedeno da procedure za dobijanje dozvole protiču i u drugim zemljama, kroz čije teritorijalne vode treba da prođe gasovod – u Rusiji, Švedskoj, Danskoj i Njemačkoj.

Projekat „Sjeverni tok 2“ podrazumijeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara gasa od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Njemačke. Novi gasovod treba da bude izgrađen pored aktuelnog „Sjevernog toka“.


 

Izvor: Sputnjik

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top