Fiat mora da otkupi 300 hiljada kamioneta | Ekonomist

Fiat mora da otkupi 300 hiljada kamioneta

Kompanija Fiat-Chrysler će od vlasnika otkupiti 300.000 kamioneta modela “ram” što je najveća akcija povlačenja vozila iz saobraćaja u američkoj istoriji, saznala je agencija AP od svojih izvora.

To je deo potencijalno skupog dogovora te američko-italijanske kompanije sa američkom upravom za bezbednost saobraćaja, da bi se rešio pravni problem koji se pojavio posle poziva vlasnicima dvadesetak kamioneta da ih dovezu na vanrednu popravku.

Neki od kamioneta modela “ram” koji je po prodaji u vrhu među svim vozilima koje proizvodi Fiat-Chrysler, imaju više od dve godine neotklonjen problem sa sistemom za upravljanje, ukazuju dokumenta Državne uprave za bezbednost saobraćaja na putevima.

Izvori kažu da je otkup fabrički neispravnih kamioneta od vlasnika deo sporazuma vlasti i tog proizvođača vozila koji sadrži i rekordnu novčanu kaznu od 105 miliona dolara za Fiat-Chrysler i postavljanje nezavisnog nadzornika za povlačenje tih vozila iz saobraćaja.

Očekuje se da detalji sporazuma budu objavljeni možda već u danas.

Izvor: Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top