Fiat- Krajsler lažirao broj poginulih? | Ekonomist

Fiat- Krajsler lažirao broj poginulih?

Američka nacionalna agencija za drumski saobraćaj saopštila je da je Fijat-Krajsler u izveštajima umanjivala broj poginulih i povrijeđenih u svojim vozilima.

Agencija je navela da je preliminarna istraga pokazala niz problema sa kompanijinim sistemom prikupljanja i distribucije podataka.

Proizvođači automobila u SAD prema zakonu moraju da izvjeste o smrtnim slučajevima i povredama u njihovim vozilima, kako bi agencija mogla da registruje trendove i probleme sa bezbjednošću vozila.

Fiat-Krajsler saopštio je da je uočio probleme i obavijestio agenciju za saobraćaj. Kompanija je navela da u potpunosti sarađuje. Američka vladina agencija najavila je da će preduzeti odgovarajuće mjere kada prikupi više informacija.

U julu ove godine, agencija je kaznila grupaciju Fiat-Krajsler automobili (FCA) sa rekordnih 105 miliona dolara zbog kršenja zakona u nizu slučajeva vezanih za povlačenje vozila.

Izvor: b92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top