Fejsbuk želi da zgromi Jutjub

Fejsbuk definitivno ne planira da pravi platformu za gledanje muzičkih spotova. Međutim, šuška se da su čelnici ove kompanije tražili autorska prava od muzičkih kuća za ubacivanje muzičkih videa u njuz fid.

Ovako bi Fejsbuk postao ozbiljna konkurencija Jutjubu, koji je u vlasništvu Gugla. Pregledi videa na Fejsbuku su sve veći, prije svega ne postoji opcija “autoplej”. Iz ove kompanije tvrde da Fejsbuk sada strimuje četiri milijarde videa dnevno.

Fejsbuk očigledno želi da počne da dodaje muzičke spotove u narednom periodu, a muzičke kuće bi izabrale koji video klipovi će se pojaviti na Fejsbuku, a profit od reklama tokom emitovanja bi dijelile obije strane.

Fejsbuk obećava ovim kućama bolji profit od reklama i bolje uslove od Jujtuba, kao i bolje zabranjivanje nedozvoljenog sadržaja na svom servisu. Takođe, šuškalo se da Fejsbuk planira da napravi servis za strimovanje muzike koji bi bio konkurencija “Spotifaju” i “Epl mjuziku”, mada su iz ove kompanije to negirali.

Izvor poslovnojutro

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top