Fejsbuk traži više od 1.000 novih radnika | Ekonomist

Fejsbuk traži više od 1.000 novih radnika

Fejsbuk traži 1.159 novih radnika i to u najrazličitijim sektorima. Ova firma ne prestaje da raste i da se širi, a broj zaposlenih im je za godinu dana porastao 44%.

Trenutno je u Fejsbuku zaposleno 8.348 ljudi, ali firmi je potrebno još jer se brzo razvija i raste. Naime, stručnjaci kažu da je to potrebe za novim radnicima djelimično došlo i zato što firma Marka Zakerberga počinje da zalazi i u neke druge vode.

Pod time se prije svega misli na razvoj Ocuklus naočara za virtuelnu stvarnost, a za ovaj posao im je potrebno 52 ljudi. Firma takođe želi da omogući internet na cijeloj planeti, a plan je da se to sve uradi putem dronova – zato su im sada potrebi i mehaničari i aviotehničari.

Ipak, ubjedljivo najviše oglasa nalazi se u sektoru za prodaju, gdje traže 126 ljudi. Potrebno su im i regruti, ali i ljudi koji se bave ljudskim resursima.

– Mi smo ambiciozna kompanija sa ambicioznim direktorima. Broj naših korisnika raste i mi rastemo – rekao je Šeril Sandberg, jedan od direktora Fejsbuka.

Inače, ako se uzme u obzir koliko je Fejsbuk rasprostranjen, oni još imaju i malo radnika. Naime, mreža Linkedln je znatno manje popularna, a ipak zapošljava 5.000 ljudi.

 

Izvor: CNN
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top