Falkensteiner pokrenuo "crowdinvesting" kampanju | Ekonomist

Falkensteiner pokrenuo “crowdinvesting” kampanju

Vjerni gosti hotela Falkenštajner iz Hrvatske dobili su ovih dana na e-mail adrese ponudu da investiraju u njega.

Gosti su dobili ponudu da, ako žele, investiraju u, kako kažu, jednu od najuspješnijih evropskih hotelskih grupa, i to kroz poseban „crowdinvesting“ koncept, piše Jutarnji list.

Minimalno mogu da ulože 1.000 evra, a kompanija im garantuje kamatu između tri i pet posto u periodu od pet godina koju, ako žele, mogu da zamijene i za vaučere za smještaj u Falkenštajnerovim hotelima, uz mogućnost 50 posto popusta za noćenje.

Kampanja traje do 23. oktobra, a izdašniji ulagači koji se odvaže da odmah ulože minimum deset hiljada evra biće uključeni u specijalan „VIP Diamond Spirit Club“ i dobijaće godišnje jednu besplatnu noć u hotelima ove austrijske grupacije.

Kampanja je osmišljena u saradnji s „crowdinvesting“ stručnjacima Finnest, a iz odjeljenja za odnose s javnošću Falkenštajner grupacije poručuju da je ideja bila da gostima pruže mogućnost da učestvuju u uspjehu kompanije.

„Od svojih investitora pravimo goste, a od redovnih gostiju investitore, što se savršeno uklapa u našu tradiciju s obzirom na to da je Falkenštajner u fokusu uvijek imao klijentelu”, rekao je Erih Falkenštajner iz grupacije Falkenštajner Mihaeler Turizam.

Kampanja je, kako kaže, počela 21. septembra, a novac koji će u njoj biti prikupljen, kompanija planira da investira u ekspanziju smještajnih kapaciteta u Njemačkoj, ali i u regijonu Alpe-Adrija.

Ponuda za ulaganje stigla je na e-mail adrese svih članova njihovog Spirit kluba, ali iz grupe poručuju da je mogućnost investiranja ipak ograničena isključivo na njemačke, austrijske, slovačke i hrvatske goste.

Iz Falkenštajnera su naveli da su samo u prvoj nedjelji kampanje prikupili više od milion evra.


Izvor: B92
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top