Facebook uvodi oglase za posao | Ekonomist

Facebook uvodi oglase za posao

Poziciju najpopularnije društvene mreže, Facebook razvija u svim smjerovima i „otima“ poslove ostalima, a sada se okomio i na LinkedIn.

Facebook je mjesto za druženje, dopisivanje, a istovremeno je medij, prostor za oglašavanje velikih kompanija, ali i male oglase korisnika.

Od nedavno su i društvena mreža za poslovne ljude i tom tonu sada nastavljaju, sa ciljem da postanu mesto za pronalazak poslova i ljudi, sve ono na čemu LinkedIn zasniva svoju djelatnost.

Prema najnovijim informacijama, Facebook namjerava da preko njega poslodavci traže kadrove, odnosno da postane oglasnik poslova.

Kako tvrde, proučavali su svoju bazu korisnika i njihovo ponašanje i uvidjeli da mnogi upravo putem Facebooka traže ljude za rad ili nude svoje usluge. Kad je već tako, odlučili su da to uklope u zasebnu funkcionalnost, ne bi li omogućilo svima da se upravo na tom mjestu oglašavaju nova radna mjesta.

Za sada testiraju mogućnosti i interes. Što znači da bismo uskoro mogli svjedočiti službenom lansiranju zasebne rubrike Posao.

LinkedIn preko polovine svojih prihoda zasniva upravo na oglasima za posao, poslodavcima i korisnicima koji da bi objavili svoje postove plaćaju mjesečnu naknadu. Jer Linkedin je zapravo poznat kao poslovna društvena mreža. Tamo se uglavnom spajaju i održavaju veze ljudi koji poslovno sarađuju, a imaju 433 miliona članova širom svijeta.

LinkedIn je inače u vlasništvu Majkrosofta. U jun ove godine dvije kompanije su potpisale sporazum o kupovini i to za 26,2 milijarde dolara. Kako su tada poručivali, radi se povezivanju vodećeg poslovnog “oblaka” u svijetu s vodećom društvenom mrežom poslovnog svijeta.

Pripajanje bi trebalo da se završi do kraja godine, a kako je dogovoreno LinkedIn će zadržati prepoznatljivi brend, kulturu i nezavisnost, a Jeff Weiner poziciju izvršnog direktora. Ipak, čini se da taj posao trenutno tapka u mjestu, dok Facebook beskompromisno ulazi na njihovo područje.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top