Facebook premašio dvije milijarde korisnika

Dok Facebook upravo premašuje granicu od dvije milijarde korisnika, njegov vlasnik Mark Zuckerberg želi da da društvenoj mreži imidž “zajednice” te tako odstrani polemike koje se redovito pojavljuju oko internetskog diva.

“Od jutros zajednica Facebook sastoji se službeno od dvije milijarde osoba!”, kazao je Mark Zuckerberg, suosnivač kompanije, na svojoj stranici.

Facebook je svoju prvu milijardu aktivnih korisnika mjesečno premašio u novembru 2012.

Nastao 2004., Facebook je postao internetski div i njegov rast ne slabi, posebno zahvaljujući reklamama koje predstavljaju glavni dio njegovih prihoda. Njegov čisti profit popeo se za više od 75 posto na tri milijarde dolara u prvom tromjesečju, na promet od osam milijardi, u porastu za 49 posto.

Kompanija je otkupila i druge tehnološke kompanije – Instagram, WhatsApp, Oculus – te kreće u virtualnu stvarnost i vještačku inteligenciju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top