Facebook postoji tačno 11 godina | Ekonomist

Facebook postoji tačno 11 godina

Na današnji dan prije jedanaest godina počeo je da radi Facebook, popularna društvena mreža koja danas broji preko dvije milijarde korisnika, a u 12. godinu ulazi sa ambicijama da taj broj poveća pomoću – dronova.

Njen tvorac Mark Zuckerberg, još kao student druge godine Harvarda, stvorio je njegovu preteču Facemash 2003. godine, da bi godinu dana kasnije nastao jedan od najvećih socijalnih fenomena današnjice, piše portal wannabemagazine.com.

Pristup i članstvo na ovoj društvenoj mreži, prvobitno je bilo dozvoljeno samo studentima Harvarda, a kasnije se proširilo na studente svih koledža koji su članovi “Ajvi lige”. Kada je postao dostupan svim stanovnicima planete, veoma brzo je postigao nevjerovatnu popularnost, koja je i danas nesporna.

Prema podacima sa kraja prošle godine, Facebook danas ima oko 2,2 milijarde korisnika. Kako bi zadržali popularnost koju imaju, čelnici ove kompanije su najavili neke novosti sa kojima ulaze u 12. godinu postojanja.

Među njima su dronovi koji će internet signalom pokrivati i neka mesta koja su do sad bila nepristupačna, planovi na polju virtuelne realnosti i projekti vezani za razmjenjivanje poruka.

 

Izvor: Novosti
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top