Facebook nastavlja da uklanja lažne stranice

Facebook je saopštio da je zatvorio neke italijanske naloge koji su bili lažni i stranice koje su širile lažne vijesti uoči parlamentarnih izbora u Evropskoj uniji.

– Uklonili smo nekoliko lažnih i dupliranih naloga koji krše našu politiku autentičnosti – objavila je ta društvena mreža juče, prenio je AP.

Takođe su uklonjene stranice koje su objavljivale lažne informacije, kao i neke koje su počele kao nepolitičke stranice i izgradile pratioce, da bi potom promijenile imena i postale političke stranice.

Facebook je djelovao prošle sedmice nakon što ga je upozorila grupa koja vodi kampanju Avaaz, koja je u svojoj izjavi navela da su 23 italijanske stranice na Facebooku širile lažne informacije kao što su izmišljeni citati i “razdoran” sadržaj protiv migracije, vakcina i antisemitski sadržaj.

Avaaz je saopštio da su te stranice imale oko 2,5 miliona pratilaca i više od 10-ak stranica koje su podržavale desničarske i populističke stranke.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top