Facebook Messenger sve više u upotrebi | Ekonomist

Facebook Messenger sve više u upotrebi

Mark Zuckerberg je u četvrtak izjavio kako Facebookov Messenger sada broji čak 700 miliona korisnika, što je 100 miliona korisnika više nego što je zabilježeno u martu ove godine, kada je ta aplikacija za dopisivanje brojila više od 600 miliona korisnika.

Takođe, David Marcus, direktor Facebook Messengera, je izjavio kako je samo na Android uređajima Messenger aplikacija skinuta više od milijardu puta.

Facebook već dugo pokušava da Messenger pretvori u zasebnu društvenu platformu, s vlastitim funkcionalnostima i mogućnostima koje ga razdvajaju od samog Facebooka. Kompanija je tako u martu dopustila programerima da kreiraju aplikacije namijenjene isključivo Messengeru.

Messenger je samo jedan u nizu Facebookovih samostalnih platformi. Tu je još i WhatsApp, koji broji 800 miliona korisnika, te Instagram, s više od 300 miliona korisnika.

Za kraj, informaciju treba uzeti s jednom rezervom – Facebook nije specifikovao šta tačno znači ‘više od 600 miliona’. Postoji šansa da je u martu imao 690 milijuna, a sad ima 710 miliona korisnika.

Izvor:  
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top