Facebook je objavio svoju novu funkciju “Find Wi-Fi” širom svijeta | Ekonomist

Facebook je objavio svoju novu funkciju “Find Wi-Fi” širom svijeta

Facebook proširuje jednu od svojih novijih funkcija dizajniranih da pomognu mobilnim korisnicima da pronađu pristupačne Wi-Fi mreže.

Kompanija je prošle godine počela da testira opciju “Find Wi-Fi“ na mobilnom uređaju, bazirajući se na besplatne javne Wi-Fi mreže koje se nalaze u blizini. U vremenu testiranja opcija je bila dostupna samo na iOS-u u izabranim zemljama. Danas je Facebook najavio korisnike širom svijeta koji će ovu funkciju  imati na iOS uređajima, a Android uređaji će uskoro dobiti pristup “ Find Wi-Fi“.

Ova funkcija, kao i ostali novi dodaci na Facebook-ovom portalu, nalazi se ispod taba “More“ u aplikaciji Facebook za mobilne uređaje. Kada pronađete “Find Wi-Fi“ možda će vam trebati Facebook notes kako bi ga uključili. Nakon toga Facebook će prikazati mapu koja prikazuje najbližu dostupnu tačku, kao i detalje o lokalima ili prodavnicama koje ih pružaju.

Alatka za listing Wi-Fi mreža nije jedini pokušaj Facebook-a u pogledu pružanja pomoći korisnicima mobilne veze. Kompanija ima mnogo većih projekata u ovoj oblasti, uključujući napore preko internet.org da prošire mobilnu povezanost na tržištima u razvoju, investicije u infrastrukturu širom svijeta, planira da koristi dronove na solarnom napajanju za pružanje veze i još mnogo toga.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top