Facebook integrisao Messenger u desktop verziju servisa | Ekonomist

Facebook integrisao Messenger u desktop verziju servisa

Interfejs društvene mreže Facebook u dijelu koji se odnosi na poruke upravo je izmijenjen, pa se sada umjesto standardnog uočava onaj koji postoji na Messenger aplikaciji. Ikonica za Messenger zamijenila je dosadašnju, pri čemu se klikom na nju ulazi u desktop verziju ove komunikacione aplikacije.

Facebook je prije skoro dvije godine uveo web interfejs za Messenger, a sada ovu aplikaciju integriše u desktop verziju, sa ciljem da zamijeni stari sistem komuniciranja.

Promjenu su već vidjeli brojni korisnici, što znači da u pitanju ipak nije samo test, iako Facebook nije zvanično ništa najavio.

Chat komunikacija korisnika prikazuje se sada s lijeve strane, a dodato je i nekoliko novih opcija prilagođavanja s desne strane. Moguće je napraviti izmjene u boji razgovora, kao i kada je riječ o korisničkom imenu, emotikonima i kontroli obavještenja. Dodate su i opcije za kreiranje glasovnih i video poziva.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top