Facebook iduće nedjelje predstavlja pametni zvučnik | Ekonomist

Facebook iduće nedjelje predstavlja pametni zvučnik

Prema pisanju internetske stranice Cheddar, Facebook bi iduće nedjelje javnosti trebalo da predstavi sopstvene pametne zvučnike.

Facebookovi zvučnici trebali bi se zvati Portal te bi dolazili u dvije različite veličine, manji model bi koštao oko 300, a veći oko 400 američkih dolara. Dosta će biti sličan Amazonovom Echo Show uređaju što znači da će osim glasovnih naredbi omogućiti glasovne i video pozive putem uključenog naslona na dodir.

Što se tiče integrisanih tehnologija, za glasovne naredbe, mogućnosti kao što su puštanje muzike, video sadržaja i vijesti Portal uređaji bi se oslanjali na Amazonovu Alexu, dok je opcija video chat bazirana na Facebookovoj internoj tehnologiji.

Valja napomenuti da su Portal zvučnici trebali biti predstavljeni već ranije, no odloženi su kako bi se otklonili eventualni prigovori vezani za privatnost korisnika, zbog čega je stvorena i posebna opcija fizičkog pokrivanja kamere integrisane u zvučnike kada nije u upotrebi.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top