Facebook će zabraniti sve oglase za bitcoin i druge kriptovalute | Ekonomist

Facebook će zabraniti sve oglase za bitcoin i druge kriptovalute

Želite da se obogatite brzo uz pomoć bitcoina ili neke druge kriptovalute? Moraćete to da uradite bez Facebooka.

Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Prema novoj politici fejsbuka, neće biti dozvoljene reklame o kriptovalutama niti novčićima koji vas uvode u ovaj svijet biznisa.

Neke će ova zabrana naročito pogoditi, kao što je James Altucher, samoproklamovani “kripto-genije” čiji su virusni oglasi doveli do toga da se potegne priča kako je kriptovalutni bum doveo do prevara, divljanja i fluktuacija.

Facebook na ovaj način želi da zaštiti i sebe i svoju web lokaciju od širenja lažnih vijesti i dezinformacija, a ovakve mjere predostrožnosti dolaze nakon što je Facebook priznao da su ga ruski agenti koristili za širenje polarizujućih poruka.

Ogromno interesovanje za kriptovalutama i sve veći broj rudara i investitora u virtuelne valute dovele su do zabrinutosti i širenja straha da djelovi tržišta mogu biti prevareni.

Komisija za vrijednosne papire je saopštila da je zaustavila moguću lažnu ponudu i transakciju novčića, a traženo je da ljudi finansiraju ono što je trebalo da bude prva “decentralizovana banka” u svijetu.

U Facebooku su najavili i zabranu reklamiranja bitcoina i u blog postu, dodajući da je razmjera namjerno ovoliko “široka” kako bi bili sigurni da će bolje pronaći i spriječiti reklame ove vrste.

Mark Zuckerberg je nedavno je izrazio interesovanje za digitalne valute. On je na svom postu na Facebooku napisao je da je istraživao kako da kriptovalute predstavi svojoj kompaniji, dodajući da je mislio da će “preuzeti vlast iz centralizovanih sistema i vratiti ih u ruke ljudi”.


 

Izvor: Bd2

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top