Facebook bilježi pad mlađih korisnika | Ekonomist

Facebook bilježi pad mlađih korisnika

Otkako su na popularnosti počele da dobijaju mlađe društvene mreže poput Instagram-a i Snapchat-a, Facebook biljleži pad broja mlađih korisnika. Ovaj trend i dalje nije zaustavljen, pa novi podaci istraživačke kuće eMarketer pokazuju kako upravo Instagram i Snapchat bilježe snažan rast broja korisnika.

Najveći broj korisnika koji stiže na te dvije mreže u dobi su do 24 godine, a ista uzrasna grupa, primijećeno je, napušta Facebook. Iako će on, kao najveća društvena mreža na svijetu, ove godine imati oko 2,4% korisnika više nego prošle godine, u demografskoj grupi do 24 godine njihov će se broj smanjiti.

Na kraju će oko 14,5 miliona najmlađih korisnika (12-17 godina) biti na Facebook-u, dok će u istoj skupini njih 15,8 miliona koristiti Snapchat. Slična situacija u kojoj ima više snappera nego fejsera ponoviće se i u uzrasnoj grupi od 18 do 24 godina starosti (24,4 naspram 23,5 miliona).

Ali, u Facebook-u ne bi trebali da imaju razloga za zabrinutost jer njihova druga društvena mreža, Instagram, nastavlja da privlači dio mladih kojima dosadi Facebook. Na Instagram-u će ove godine biti dodatnih 22,1 miliona korisnika u uzrastu od 18 do 24 godine, uz godišnji rast od preko 25%.

Izvor: Itvesti.info

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top