Evropski sud pravde: Kompanije mogu da zabrane isticanje vjerskih simbola na radnom mjestu | Ekonomist

Evropski sud pravde: Kompanije mogu da zabrane isticanje vjerskih simbola na radnom mjestu

Kompanije mogu svojim pravilnikom da zabrane isticanje vjerskih simbola na radnom mjestu poput nošenja muslimanske marame, navodi se u današnjoj presudi Evropskog suda pravde.

Sud sa sjedištem u Luksemburgu, donio je presudu u slučajevima dvije žene muslimanske vjeroispovesti, iz Belgije i Francuske, koje smatraju da su diskriminisane zatim otpuštene zbog toga što su nosile muslimansku maramu.

„Zabrana nošenja marame, koja proizilazi iz internog pravilnika privatne kompanije koji zabranjuje vidljivo nošenje svakog političkog, filozofskog ili vjerskog obilježja na radnom mjestu, ne predstavlja direktnu diskriminaciju na osnovu religije ili uvjerenja“, navodi se u presudi sudija u slučaju iz Belgije.

U tom slučaju, zaposlena Samita Ašvira nije nosila maramu kada je dobila posao 2003, ali je tri godine kasnije poslodavcu rekla da je odlučila da nosi maramu, uprkos internoj zabrani. Ona je 2006. godine otpuštena.

Zabrana mora da se zasniva na pravilniku koji od zaposlenih traži da se oblače „neutralno“, naveo je Evropski sud pravde, ističući da ne može da se zasniva na željama klijenata.

Francuski dosije odnosi se na zaposlenu koja je nosila maramu u trenutku kada je angažovana 2008. Od nje je naknadno traženo, pošto je tako zahtijevao klijent, da na sastanku sa njim ne nosi maramu. Zaposlena je otkaz dobila 2009.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top