Evropske berze: Nastavljen rast cijena akcija | Ekonomist

Evropske berze: Nastavljen rast cijena akcija

Cijene akcija na vodećim evropskim berzama juče su bile u plusu, podstaknute novim rekordima indeksa na Wall Streetu, no veliki gubitak uočen je kada je riječ o akcijama korporacije Unilever.

Akcije Unilevera gubile su vrijednost čak osam odsto, budući da je Kraft povukao ponudu za preuzimanje te grupe.

Unilever je u petak odbio ponudu Krafta, no cijena akcija Unilevera oštro je porasla, budući da su ulagači očekivali pregovore, koji bi uslovili rast cijene u ponudi, no Kraft je objavio da odustaje od ponude, što je uslovilo preokret.

Indeks Londonske berze FTSE rastao je 0,15 odsto, dostigavši 7.308 poena. Indeks Frankfurtske berze DAX porastao je 0,65 odsto na 11.832 poena, a indeks Pariske berze CAC uvećao je vrijednost 0,4 odsto, na 4.886 poena.

Budući da je ponedjeljak bio neradni u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je obilježen Dan predsjednika, danas se očekuje manji obim trgovine, jer evropskim berzama nedostaje signala sa američkog tržišta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top